2010. december 11., szombat

Ajándék házilag

Történet: Idén a munkahelyemen kihúztuk egymás nevét, hogy megajándékozzuk egymást Karácsonyra. A kitétel, ill. a kérés az volt, hogy aki tud, az készítse el az ajándékát és ne vegye meg üzletben. Így munka után, két este alatt elkészítettem az én ajándékomat. A kedves kollégám, nagyon örült neki, így megérte a fáradozásomat.

 Elkészítés: Volt egy fa borosdobozom, aminek a teteje kihúzhatós fedelű volt. Ezt a dobozt decoupage technikával bevontam karácsonyi hangulatú szalvétával. Egy fenyőlapból pedig körfűrész segítségével kivágtam a már előzőleg rárajzolt rénszarvas figurát. A figurát az interneten találtam, ami nagyon megtetszett és kinyomtattam. Egy indigópapír segítségével másoltam át a fára. A szarvaknál a lukakat először átfúrtam és utána reszelővel alakítottam ki. A szarvast lefestettem és ráragasztottam a terheit, a kis dobozokat, melyeket előre elkészítettem. A nyakába egy kis harangot is kötöttem. A mikulást üzletben vásároltam, az legalább készen volt. Ezt és a szarvast ráragasztottam a doboz tetejére, ami a tető kihúzásánál nem okoz gondot, sőt mi több, nagyon egyedi és jópofa dolog. A dobozba pedig finom édességet szórtam bele. Kollégám úgy nézegette az ajándékát, mint ahogy egy kisgyerek szokta azt a fa alatt tenni karácsony napján.
 Az interneten találtam hasonló rénszarvast, csak fehérben!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, mindig kitalálsz valami jópofa dolgot! :)
    Adri

    VálaszTörlés
  2. Köszi Adri! De amióta a munkahelyemen is kiélhetem kreatív ambícióimat, sajnos kevesebb jut rá otthon. De azért folyamatosan alkotok ezt-azt.

    VálaszTörlés