2010. november 26., péntek

Címeres téglából hangulatos fal építése

Történet: A házunk emeletén van egy falrész, amit nem a szokott, vakolt fallal szerettük volna megoldani. Így, először szereztünk ingyen egy régi ház tetejének lebontásakor, régi címeres téglákat. Ez egy kicsit furcsa módon történt, mikor is autóval mentünk Pesten egy utcából, azt láttuk, hogy csúszdán keresztül egy konténerbe dobálták be ezeket a téglákat. Megálltunk és megkérdeztük, mi lesz ezekkel a téglákkal. Mondta a tulaj, hogy kidobják. Így a jó állapotban lévőket elhoztuk, megmentettük. Azután a tégla megtakarítása a régi vakolattól, az én nemes feladatom volt.
Elkészítés: Még nincs kész, de azért ízelítőt szeretnék adni a munkafolyamatokból. Kitaláltam, hogy a téglákat egy-két helyen (nem mint a többi téglát oldalra, hanem előre állóan is tegyük), hogy így egyben egy polctartót is kaphassunk belőle. A kertben félretett pallót lecsiszoltam és méretre vágtam. Már csak le fogom festeni valami patinás, barna színere. A polc mögé led lámpa-csíkot tettem, így majd szép hangulatfényt fog adni esténként a polcra tett üveggyűjteményem mögött. Még a fal felrakásnak a másik fele, (amit a párom végez el),  a festés,(amit én) az ajtó berakása (együtt) és a téglafal végső letisztítása (én) hiányzik még. Van még mit tenni, de remélem hamarosan beszámolok a végeredményről!
Feltettem egy új fotósorozatot a falról. Látszik, hogy milyen volt az ideiglenes fal szigetelő lapokból és milyen lett most, majdnem teljesen készen. Az ünnepek alatt sokat haladtunk, fal felrakásával, polcok és ajtó lefestésével, ajtó berakásával. A falat lenolajjal átkentem (a felső kis képeken látható a lekent és az eredeti közötti különbség). Így sokkal rusztikusabb, régebbi kinézetűnek tűnik. Igaz, még mindig nincs készen teljesen, de azért már büszke vagyok az eddigi munkánkra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése