2011. február 6., vasárnap

Üzletek berendezései régen és most

Régen
Bárki bármit mond, a kézművesség és részletekre való odafigyelés sokkal jobban részese volt a múltnak, - nagyanyáink idejében, - mint manapság. Itt olyasmire gondolok, hogy egy cukrászda, patika, élelmiszer bolt nem csak a portékáival akarta elkápráztatni a vásárlóját, hanem szolgáltatásaival, hogy névről ismerték vásárlóit. Adtak az üzlet berendezésére, portájára és a kirakatának kinézetére is. Szerencsére néhány ilyen szép üzlet felújításra került, ill. vannak olyan vállalkozók is, akik napjainkban is rájöttek ennek fontosságára és hangulatos légkört próbálnak az üzletükben létrehozni. A jelenlegi rohanó világunkban fel sem tűnik, ha olyan üzletbe tévedünk be, ahol néhány doboz, láda, vagy fém rúd szolgál összesen berendezésként. Én ilyen sivár és ingerszegény helyeken nem szeretek vásárolni, de még nézelődni sem. Nektek mi a véleményetek erről?
Jelenlegi jó példáink

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek veled! Ezekbe a "régi" boltokba jobb bemenni. A napokban, amikor a szövésről beszélgettünk a gyerekekkel és képeket mutattam nekik, még én is rácsodálkoztam, hogy milyen szépen díszítették. És szinte minden használati tárgyat, amit a kezükbe vettek.

    VálaszTörlés
  2. Mostanában csak azon van a hangsúly, hogy minél több mindent eladjanak, és ezt alátámasszák a marketingfogásokkal. (azt hogy milyen épületben már nem szempont.
    http://www.maipiac.hu/index.php/hirek/fmcg-piaci-hirek/7237-reklamok-hatasa

    Egyes helyeken még a polcra sem pakolnak ki, raklapról árulnak. (nem is szeretem az a boltot)

    Fogyasztói társadalomban élünk...ahol már a vacakot kell árulni nem a minőséget...ha gyorsabban elromlik, gyorsabban mész vissza másikat venni...
    (de kinek is magyarázom ezt???) :)))

    Én sokszor érzem, hogy nem most ebben a korban szeretnék élni...

    VálaszTörlés