2011. január 30., vasárnap

Levendula falikép és akasztó egyben

Történet:  A fürdőszobánk levendula színű csempéjéhez illő faliképet szerettem volna készíteni, amire rá tudom akasztani az apróbb használati eszközöket, így hát nekiláttam a munkának.
Elkészítés: Az ismerősömtől kapott fenyőlapot lefestettem fehér színre, utána megterveztem magát a kép témáját. A levendulás, hangulatos rajzokat az internetről szedtem le, amit kinyomtattam színes nyomtatón. Kentem rá egy lakkréteget is, hogy védje a párás levegőtől a papírt. Ezután az IKEA-ban vett fehér fiókgombokat rácsavaroztam a falap aljára, akasztónak. Nagynak találtam a felső részét, ezért gondoltam egyet és ívet rajzoltam rá, és kivágtam dekopír-fűrésszel. A felső részére rögzítettem pár szál selyem levendulát, ami nem fog potyogni a későbbiekben sem. Az utolsó tennivaló már csak a fadísz lefestése és az ívek mentén egy fehér csík festése volt vékony ecsettel, hogy keretet adjon az egésznek.
 Végleges helye a fürdőszobában "már használat közben"

3 megjegyzés:

  1. Szép lett! Ügyes vagy! A levendula jóságos!!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez gyönyörű! Nagyon tetszik, gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Mindkettőtöknek!

    Szeretek mindig rögtönözni,az elején még csak nagy vonalakban látom mit is szeretnék készíteni. Így volt ez itt is. Az apróbb, finomított ötletek közben pattannak ki a fejemből. (-: De a végeredmény számít nem?

    VálaszTörlés