2011. január 15., szombat

Sodrófa süteményes formaként

Történet: A sütemény formát adó sodrófát már régóta ismerem, de sajnos itthon ilyet jelenleg szerintem nem lehet kapni. Esetleg még a bolhapiacon, mint nagyanyáink által használt régi darab. Külföldön azért ennek nagyobb hagyománya van, le is szedtem néhány fotót, amit találtam a nagyvilágban. Pedig a háziasszonyok életét mennyire megkönnyíti, ha a kinyújtott tésztán egyszer végig hengergeti a mintát és már feldarabolva mehet is a sütőbe.
Elkészítés: Ezért elhatároztam, hogy készítek magamnak is egyet. A sodrófát az IKEA-ban már meg is vettem hozzá, már csak a motívumok kitalálása van hátra (valószínű már a húsvéti formákat fogom előnyben részesíteni.) Azután majd jön a kifaragása, amitől bevallom még egy kicsit tartok, de majd úgy is meg fogjátok látni a végeredményt. Addig is kedvcsinálónak feltettem az alábbi fotókat! Még díszként is jól mutat egy konyhában, ha készítünk valami tartót hozzá fából, vagy vasból. Aki látott már hasonlót üzletben, az írhatna nekem róla!




2 megjegyzés:

  1. Ezek a sodrófatartók nagyon tetszenek! Jó képeket válogattál össze!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a hozzászólásodat! Éppen egy saját sodrófának a készítésében vagyok, ha készen lesz, azt is fel fogom tenni. Remélem, sikerülni fog (-:

    VálaszTörlés