2010. augusztus 21., szombat

Album készítése régi fotóknak

 
Történet: Nagyszüleimről készült fotókat egy dobozban találtam, kartonlapokra ragasztva. Ezeket a képeket még nagypapám saját maga készítette és hívta elő házilag, ami abban az időben nagy dolog volt! Az akkori spórolás és technológia miatt elég kicsi méretűek voltak ezek a fotók. A kartonról pedig idővel lepotyogtak, mert a régi ragasztó már nem tartotta meg őket. Ezért úgy döntöttem, hogy egy albumszerű könyvecskét készítek ezeknek a kartonlapokon lévő emlékeknek.
Elkészítés: Először a kartonokra visszaragasztottam az apró fotókat. Utána a kartonokat egymás hátlapjával egymáshoz ragasztottam úgy, hogy egy kis vászonfület tettem közéjük és hagytam kilógva kb. 2 cm sávban. Ezeket kétoldali ragasztószalaggal egymáshoz ragasztottam. Így már könnyen lehetett őket lapozni, mint egy könyvecskét. A borító egy vastag kartonlapból készült, amit csipkés anyaggal vonta be.

Szintén egy maradék, régi, kézzel készült csipkedarabbal dobtam fel egy képkeretben lévő fotót, amin dédszüleim vannak.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Katalin!

    Nagyon szép fényképalbum :D Sokat kerestem a neten, de eddig ez a legpraktikusabb, már ami a lapozgatást illeti. Nekem sose jutott volna eszembe, hogy kilógassak egy textil csíkot. Viszont lenne egy kérdésem: hogyan illesztette a borítót a lapokhoz? Ez sajnos nem látszik a képen és a leírásban sem taglalja. Azt is simán csak a 2 oldalú ragasztóval rögzítette 1-1 elő és hátlap felhasználásával?
    Szeretném igényesen elkészíteni a saját ajándék albumomat.
    Kíváncsian várom válaszát :D

    Üdvözlettel: Enci néni

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszik! Mit ragasztottál a külsejére? Papír vagy csipke ? Illetve milyen technikával? Nagyon klassz! :)

    VálaszTörlés