2011. február 14., hétfő

Patchwork egy kicsit másképpen!

Történet:  Nekem mindig is tetszettek ezek a romantikus, apró anyagokból összevarrt, patchwork ágytakarók és párnák. Az áruházakban nézegettem már őket és az árukat is, kb. 25.000 ft-tól kezdődik egy ilyesmi ágytakarónak az ára. Nekem sajnos erre, ennyi pénzem nincs, ezért jött egy jó kis ötlet! Az Auchanban textil leárazások voltak nemrégiben és ott felfedeztem két egymástól teljesen távol álló terméket. Egy polártakarót és egy mintás, nagyméretű vászonabroszt. Rögtön be is indult a fantáziám! A polár elektrosztatikus, a vászon nem. A polár meleg, a vászon nem. Ezek együtt jól meglennének, egymást kiegészítve nálam.

Elkészítés: Az abrosz természetesen teljesen más méretű volt, mint a pléd. Rövidebb és szélesebb. Mivel a minta végig varrottnak látszik a kockák szélén, ezért egyik oldalon levágtam és a másikon pedig csak toldottam a darabokat. A zikk-zakk varrást és ugyan olyan zöld színű cérnát használtam a polárhoz történő hozzávarráshoz, mint ami a mintában is van. Így észre sem lehet venni sem a toldást, sem a körbeszegést. Ez a kis projektem kevesebbe került, mint 2.000,-Ft és még szép is lett! Nem is beszélve, az időtakarékosságot, ami manapság egy háziasszonynak fontos momentum! (-:




Függő-kert

Ha a falon látunk magasan beborítva növényeket, ne legyünk teljesen biztosak abban, hogy az a növény felkúszott odáig. Házak falán kívül-belül is alkalmazzák már ezt az új technológiát, mivel a növény levél mintázata és sokszínűsége miatt sokkal mutatósabb és érdekesebb látványt tud nyújtani.

Ötletes lakáskiegészítők

Újabb kis csokromat nyújtom át Nektek, a nem mindennapi lakás-kiegészítők köréből. A bőröndfotel épp olyan szellemes megoldás szerintem, mint a tojásfehérje szőnyeg, a puff sárgájával!

2011. február 9., szerda

Készíts ékszert papírból - pályázat

Sziasztok!

Van egy Nektek való pályázat, amit a munkahelyem írt ki! Jó kis cég ugye?

Alábbiakban el is olvashatjátok. Aki esetleg facebook-on regisztrálva van, az ott is el tudja olvasni a részleteket! Azért hasznos, mert ott lehet majd like-olni a közönségszavazat nyereményéjért és véleményeket megírni akár mások munkájáról. Szóljál kreatív barátaidnak is róla, hátha őket is érdekli a játék és a nyeremény!!!!!!

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=200227096657987&set=a.200226956658001.57769.161142257233138

Fókuszban a kreativitás!

Ha van benned alkotókedv, játssz velünk!

Készíts ékszert papírból, a fotóját pedig küldd el a palyazat@focus.hu e-mail címre. Akár több ötlettel is indulhatsz. Az általunk legötletesebb munkát díjazni fogjuk, továbbá szavazhattok, hogy szerintetek melyik a legfrappánsabb.

A díjak:
Focus díj: 1 db 50 000 Ft értékű Focus Kupon, amit 2011.12.31-ig használhatsz fel, ezen összeg erejéig nyomtathatsz, lézergravírozhatsz, vágathatsz velünk.
Közönségdíj: 1 db Olfa ajándékcsomag.

A jeligével ellátott fotók beküldésének határideje: 2011.03.01.
A közönségdíjért az eredményhirdetésig lehet szavazatokat gyűjteni.
Az eddig elküldött munkák közül a számunkra legérdekesebb 5 ékszer készítőjét felkérjük, hogy mutassa be a munkafolyamatokat, ezáltal bizonyosodhatunk meg terveik eredetiségéről.
Amennyiben ez megkérdőjelezhető, a pályázatot nem értékeljük.

Eredményhirdetés: 2011.03.08. 16:00, Nemzetközi Nőnap

Inspirálásként én is találtam Nektek néhány ötletet az interneten! Amennyiben bármilyen kérdésetek lenne a pályázattal kapcsolatban, nyugodtan tegyétek fel!Örülnék, ha közületek vinné el valaki a nyereményt! (-:


2011. február 8., kedd

Evőeszközök más felfogásban

Vannak olyan kreatív tervezők, akik a mindennapi eszközeinkhez, mint az evőeszköz, még praktikusabbá teszik.Villa a kanálban, vagy az éhségtől "megharapdált" változat, de itt van még a toll végére kupaknak vagy új végére feltett evőeszköz. A legó nyelű pedig a gyereknek jó, amíg készíti anyu az ebédet, addig az asztalnál nem unatkozik.



2011. február 6., vasárnap

Üzletek berendezései régen és most

Régen
Bárki bármit mond, a kézművesség és részletekre való odafigyelés sokkal jobban részese volt a múltnak, - nagyanyáink idejében, - mint manapság. Itt olyasmire gondolok, hogy egy cukrászda, patika, élelmiszer bolt nem csak a portékáival akarta elkápráztatni a vásárlóját, hanem szolgáltatásaival, hogy névről ismerték vásárlóit. Adtak az üzlet berendezésére, portájára és a kirakatának kinézetére is. Szerencsére néhány ilyen szép üzlet felújításra került, ill. vannak olyan vállalkozók is, akik napjainkban is rájöttek ennek fontosságára és hangulatos légkört próbálnak az üzletükben létrehozni. A jelenlegi rohanó világunkban fel sem tűnik, ha olyan üzletbe tévedünk be, ahol néhány doboz, láda, vagy fém rúd szolgál összesen berendezésként. Én ilyen sivár és ingerszegény helyeken nem szeretek vásárolni, de még nézelődni sem. Nektek mi a véleményetek erről?
Jelenlegi jó példáink

2011. február 4., péntek

Hangulatvilágítás egyszerűen

Történet: A hőtőszekrényem tetején tartok egy nagy, 5 literes Unicumos üveget, amit még régebben kaptam egy kedves ismerősömtől. Abban néhány szép formájú faágat tettem bele, mintha egy nagy váza lenne.
Elkészítés: Ami újdonság karácsony óta az az, hogy a led-izzósort beletettem az üvegbe, ami a faágak között összevissza tekeredik. Sötétben a zöld üvegen át nagyon kellemes hangulatú fényt ad a led, ami tökéletes irányfény biztosít éjszaka és még gazdaságos is!

2011. február 3., csütörtök

Fabútorok a gyerekszobában


Nekem nagyon tetszenek ezek a gyerekeknek készült bútordarabok a praktikusságuk ill. természetes anyaguk miatt. A játékos csigalépcső mellé felszerelt csúszda és az ágy mellé  hozzátoldható gyerekágy is.

Valentin napra készülve

 Nemsokára itt a Valentin-nap!Ezt a lakásban körülöttünk lévő tárgyak színeiben és formáiban is jelezhetjük szeretteinknek. Esetleg egy asztali dekorációval, párnával, vagy a szék támlájára akasztott aprósággal. Egy biztos hogy szívből kell hogy jöjjön a dekorálás is (-: