2010. december 22., szerda

Szoba-ajtó táblácskák

Történet: A házunk emeletén lévő szobák ajtajait nem olyan régen vásároltuk meg. (Az építkezés már csak ilyen! Amikor van egy kis pénz, haladunk lépésről-lépésre.) Lefestem őket sorba, amikor van egy kis időm. Arra gondoltam, hogy minden helység fog kapni egy kis táblát, hogy a szoba funkciójára, stílusára hangulatára stb. infó legyen majd a vendégek részére is. Az ötletet Skóciában való utazásom ihlette, amikor is egy gyönyörű ódon kastélyban szállásoltak el minket. Ott a kastély régi lakóiról voltak elnevezve a szobák, az ajtó szép tábláin.  Ezek a szobák mind a lakójuknak megfelelő hangulatú berendezéssel voltak bebútorozva.
Elkészítés: A táblafeliratokat számítógépen megterveztem, azután színes nyomtatón ki is nyomtattam őket. Fa lapokra decoupage technikával felragasztottam a már kivágott címkéket. Mikor már megszáradtak, az ajtókra két kis csavarral felerősítettem. (Bármikor leszedhető).

2010. december 21., kedd

Szív alakú párna és takaró karácsonyi mintával

Történet:A nappalink dekorálása az ünnepekre még folyamatban van. Most éppen az egyik párnával lettem készen. 
Elkészítés: Fehér hímző cérnával csillagokat hímeztem rá, ill. az abroszból maradt kis darabot rásteppeltem. A hideg napokra szántam a piros polár-takarót hozzá, amit szintén elkezdtem különböző csillagokkal díszíteni. A különböző csillagformákat úgy hímzem, hogy mind a két oldalon szép formája legyen a csillag, bárhonnan is nézzük. Esténként a TV előtt ülve szépen haladok csillagról csillagra.

Lámpa-mánia

Lámpa-búra sokféle anyagból készülhet! 
A vállfától kezdve a papírmasén keresztül  a kötött huzatig elég nagy a lehetőségek tárháza, amit találtam az interneten.
 

Ünnepi készülődés

Karácsonykor dekorációnak és ajándéknak is jó ötletek ezek a kreatív, 
szokatlan koszorúk, amiket találtam az interneten!
 Mézeskalácsból is nagyon szép és hasznos ajándékot lehet készíteni! 

 
Ja és ha nincs pénzed vagy időd fát venni, az sem okozhat gondot egy kreatív embernek!
A szarvasok sem hiányozhatnak az ünnepek ideje alatt a lakásból! Akár kicsi, akár nagy (-:
Kerti dekoráció olcsón: Egy kis jégbe zárt világgal feldobja a kert hangulatát is!
Az apró ajándékok a fa alatt hangulatosabbak ilyen házilag készített csomagolásban!
Akár az ünnepi üdvözlő-lapokat is elkészíthetjük saját magunk, ami egyedi és olcsó! Egy kis idő és türelem kell hozzá.

2010. december 11., szombat

Ajándék házilag

Történet: Idén a munkahelyemen kihúztuk egymás nevét, hogy megajándékozzuk egymást Karácsonyra. A kitétel, ill. a kérés az volt, hogy aki tud, az készítse el az ajándékát és ne vegye meg üzletben. Így munka után, két este alatt elkészítettem az én ajándékomat. A kedves kollégám, nagyon örült neki, így megérte a fáradozásomat.

 Elkészítés: Volt egy fa borosdobozom, aminek a teteje kihúzhatós fedelű volt. Ezt a dobozt decoupage technikával bevontam karácsonyi hangulatú szalvétával. Egy fenyőlapból pedig körfűrész segítségével kivágtam a már előzőleg rárajzolt rénszarvas figurát. A figurát az interneten találtam, ami nagyon megtetszett és kinyomtattam. Egy indigópapír segítségével másoltam át a fára. A szarvaknál a lukakat először átfúrtam és utána reszelővel alakítottam ki. A szarvast lefestettem és ráragasztottam a terheit, a kis dobozokat, melyeket előre elkészítettem. A nyakába egy kis harangot is kötöttem. A mikulást üzletben vásároltam, az legalább készen volt. Ezt és a szarvast ráragasztottam a doboz tetejére, ami a tető kihúzásánál nem okoz gondot, sőt mi több, nagyon egyedi és jópofa dolog. A dobozba pedig finom édességet szórtam bele. Kollégám úgy nézegette az ajándékát, mint ahogy egy kisgyerek szokta azt a fa alatt tenni karácsony napján.
 Az interneten találtam hasonló rénszarvast, csak fehérben!